Jezelf laten verwennen. Lukt het jou?

Laat je maar eens lekker verwennen, ga maar eens lekker ontspannen, pak je eigen moment of zorg goed voor jezelf zijn vaak adviezen van anderen. Zeker tijdens zo’n dagen als een verjaardag of moederdag. Het klinkt altijd zo mooi (ik weet niet hoe het met jou zit) maar mij lukt dit nooit.
Op mijn eigen verjaardag ben ik meestal gewoon aan het werk en als ik thuis ben en ik vier mijn verjaardag dan ben ik alleen maar aan het rennen voor anderen.
Met moederdag ligt het iets anders. De ochtend wordt ik dan meestal toch verwend door mijn man en zoontje met bijvoorbeeld ontbijt en een cadeautje op bed. Ik, de bezige bij is echter op zon- en feestdagen altijd eerder wakker dan manlief. En dan ben ik in bed aan het denken. ‘Zal ik gewoon kunnen opstaan of waren ze van plan mij een ontbijt op bed te brengen?’ En daar gaat het echte genieten al 😊.

Bij mij heeft het vooral te maken met een stukje rust in mezelf vinden. Ik meen altijd dat er iets te doen is. Natuurlijk is dat ook zo maar moet dat allemaal acuut en kan het niet wachten? De meeste dingen kunnen echt wel een ochtend wachten.
Tevens heeft het te maken met hoe lekker je zelf in je vel zit. Wanneer je stress hebt om vanalles zul je niet snel kunnen ontspannen. .
Een verkeerd voedingspatroon met veel koolhydraten kan er ook voor zorgen dat je je moe of niet lekker in je vel voelt. Zeker als je het gevoel hebt dat er wat kilootjes teveel aan plakken.
Het belangrijkste is dus eerst voor jezelf kiezen, niet denken aan wat anderen zullen denken of zeggen en zorgen dat jezelf weer lekker in je vel komt te zitten.

Laat de zon hierbij ook een rol spelen. De zon heeft ontzettend veel positieve effecten op een mens.
Maak daar gebruik van en combineer de ontspanning met de zon te combineren door lekker te gaan wandelen, fietsen, lezen of een terrasje te pakken in de zon.

Mijn voornemen is om komende moederdag echt eens te gaan genieten en geen moetjes te hebben. Me eens nergens druk om maken en alles te laten lopen zoals het loopt.
Als er even iets niet loopt zoals ik het graag had gezien, loslaten en er gewoon om lachen.
Dat ga ik proberen. Doe je mee?

Scroll naar boven