Lekker in je vel zitten: dat is het belangrijkste!

Of je nu 5 of 30 kg wilt afvallen, 5 kg wilt bijkomen of d.m.v. spiertraining strakker in je vel wilt zitten. Dat maakt niet uit. Het gaat erom dat jij jezelf lekker in je vel voelt!

De tijd van vandaag zorgt ervoor dat we door alle media een bepaald ideaalbeeld in ons hoofd hebben van hoe we eruit moeten zien. In een kledingmagazine of een webshop zie je zelden vrouwen als model met een maat 40/42.
Ook het zogenaamde “ideaalgewicht” dat we op allerlei websites kunnen uitrekenen middels alleen de lengte, zorgt ervoor dat we ons misschien ongelukkig voelen in ons eigen lijf.
Het moet tenslotte wel allemaal binnen de lijnen liggen…………
Mijn vraag aan jullie: “Is dit zo?”
Is het niet zo dat we onszelf prettig moeten voelen? Dit kan ook heel goed met een maatje 40.     

Bij het begeleiden van klanten tijdens het afvallen stel ik in eerste instantie de vraag: “welk streefgewicht heb je in gedachten?“
Daarna vraag ik door: “Waarom denk je aan dit streefgewicht?”
Wanneer iemand antwoord met: “dat schijnt mijn ideaalgewicht te zijn’’ stel ik nog een vraag:
‘’Heb je het ooit gewogen en hoe voelde dit?’’
Vaak komt er dan uit dat het ideaalgewicht misschien wel erg laag ligt. Laten we eerst een tussendoel stellen. We kunnen altijd nog kijken of we naar dit gewicht gaan.
Mijn motto is sowieso: ieder kilogram die je afvalt hoef je niet meer met je mee te dragen. Het is dan toch al fantastisch dat iemand 20 kg is afgevallen ook al zit dit nog 15 kg boven het zogenaamde “ideaalgewicht” of gezond BMI.
Hij/zij hoeft dan niet meer in elke hand een emmer van ieder 10 liter mee te dragen met alles wat hij/zij doet.
Bovendien zullen de bloedwaardes enorm verbeterd zijn.
Wanneer dit gewicht stabiel gehouden kan worden is dit heel mooi. Ook kan het een tussendoel zijn zodat de motivatie beter vastgehouden wordt.
Er kan daarna altijd nog besloten worden om nog een aantal kg af te vallen.

Kortom: het belangrijkste is dat je jezelf lekker in je vel voelt! Met PowerSlim kan dit. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven