Marjan: Ik heb grip gekregen op mijn emoties en emotie-eetbuien

“Maaike is een coach die je inzicht geeft en zelf keuzes laat maken. Zij vindt het belangrijk dat jij je goed voelt bij de keuzes die je maakt. In het begin helpt ze je met het begrijpen van je eetbuien.
Samen met Maaike ben ik erachter gekomen op welke momenten ik last heb van emotie-eten en hoe dit zich uit. Daarbij geeft ze duidelijke uitleg wat emotie-eten is. Zij zegt niet dat je emotie-eter bent, maar door haar uitleg en korte oefeningen ben ik zelf in gaan zien dat ik een emotie-eter ben. En niet alleen dat, maar ook een verleidings-eter.

Wat ik prettig vind aan Maaike als coach is dat ze alles samen met jou doet. Ze legt je niks op, maar vraag waar jij je goed bij voelt. Daarbij is ze ook eerlijk. Wanneer je iets aangeeft waarvan zij denkt dat het averechts zal werken dan legt ze dit uit.

Het grote voordeel vind ik dat Maaike spreekt uit ervaring. Ze laat weten dat ze niet perfect is en deelt dat ook zij wel eens een zak chips in één keer heeft leeggegeten. Daarbij vertelt ze ook hoe ze zich voelde. Haar ervaringen kwamen mij zo bekend voor en hierdoor voelde ik me vrij om mijn eetbuien met haar te bespreken. Het was meteen duidelijk dat zij me niet veroordeelde om mijn eetbuiten en dat zij mij wilde helpen. Daarin kon ik zelf aangeven waarbij ik hulp wilde hebben.

Een oefening die mij heel erg heeft geholpen is het ‘hoofd opruimen’. Hierbij heb ik samen met Maaike gekeken wat er allemaal in mijn speelde en wat ik hier vervelend aan vond. Tijdens deze oefening heb ik alle emoties een plekje kunnen geven. Deze oefening heeft mij geleerd stil te staan bij mijn gedachten en gevoelens en ze niet weg te stoppen. Sinds het opruimen van mijn hoofd heb ik veel minder eetbuien en als ik wel een eetbui heb, kan ik daar de oorzaak van benoemen en bespreken met Maaike.

Met de hulp van Maaike heb ik grip gekregen op mijn emoties en emotie-eetbuien. Ook ben ik van de schaamte van het emotie-eten af. Ik weet nu dat ik niet alleen ben en dat het fijn is om met iemand die praten die je snapt en je er ook nog bij kan helpen.

Wanneer je last hebt van eetbuien en daar grip op wilt krijgen dan raad ik je aan eens een afspraak met Maaike te maken. Wat heb je te verliezen (behalve misschien wat kilo’s)?”

Scroll naar boven