Hoe kom ik in balans?

Snaaien door vermoeidheid
Afgelopen week heb ik meegedaan aan de ‘ik kies voor mezelf’ week van balanscoach Anouk Sonnemans.
Het afgelopen jaar heb ik sterk gemerkt dat gaan snaaien bij mij meestal zit in te weinig tijd voor mezelf, daardoor moe word en de energie zoek in eten.
Dus tijd voor mezelf is voor mij heel essentieel geworden omdat ik op gewicht wil blijven en me fit wil blijven voelen. Met veel zoetigheid voel ik me futloos en moe. Hierdoor kom ik in een vicieuze cirkel omdat vermoeidheid dus juist zorgt voor trek en dus snaaien of zelfs een eetbui.

Grenzen aangeven
In de ‘ik kies voor mezelf’ week is me duidelijk geworden dat het met momenten al redelijk goed gaat en dus al echt stappen heb gezet maar er ook dagen bij zijn dat het helemaal niet goed gaat.  En dat komt dan door een te volle agenda, over grenzen heen laten gaan en onverwachte gebeurtenissen die dan niet meer in de te volle dag erbij kunnen.
Met name het goede moment kiezen voor me-time en grenzen aangeven is hierin van wezenlijk belang. In de ‘ik kies voor mezelf’ week werd ik hierin door oefeningen of coaching van Anouk uitgedaagd.

Positieve corona test voor mijn man à help
Op het eind van de week werd de uitdaging nog groter. Mijn man werd positief getest op corona. Ik zag meteen alleen maar olifanten op de weg. Want dat betekende: hij in isolatie en ik 24 uur de kinderen en niet kunnen werken. Ik zag er op die vrijdagavond van de uitslag enorm tegenop. Ook ontzettend slecht geslapen die nacht.

Toen ik opstond voelde ik mezelf natuurlijk ook niet fit door de nacht en heb ik tegen mezelf gezegd. Maaike, vandaag zorg je dat iedereen op de hoogte is en voor de rest ga je met de kinderen relaxen en lekker veel sinterklaas kijken samen. En ook eens een keer eten bij de tv.
Dit heb ik ook gedaan. Ik kreeg ook nog wat mooie peptalks en tips van de deelnemers van de ‘ik kies voor mezelf’ week en ik zette voor mezelf het motto voor de week niks moet.

Quarantaine
De quarantaine verliep (buiten de drukke eetmomenten waarin ik dus ook eten naar boven moest brengen) eigenlijk best ontspannen en er zijn hele fijne momenten samen met mijn kinderen.

Tijd voor bezinning
Ik ben er zelf van overtuigd dat deze quarantaine niet zomaar gebeurde. Het sluit heel mooi aan op de ‘ik kies voor mezelf’ week om nog een weekje langer te bezinnen. Ik denk dat ik letterlijk weer even teruggefloten ben.

In balans komen
Ik ben er nog lang niet maar merk wel dat er steeds weer wat meer balans in mijn leven komt.

Wil jij ook graag wat meer balans vinden kijk dan eens op Anouk haar site. Ik vind dat zij me op een prettige manier zelf aan het denken zet en fijne oefeningen heeft om de balans mee terug te krijgen.

En dan is in balans komen dus tweeledig. Enerzijds in balans komen met mezelf en anderzijds in balans komen in gewicht en zoetaanvallen. Deze twee zijn dus met elkaar verweven. De ene kan niet zonder de ander.
Dit plaatje vond ik daar mooi symbool voor staan. Aan de ene kant mijn eigen (Prive) leven en aan de andere kant mijn werk als voedingscoach en mijn eigen struggle met voeding. Bovenop (de groene blok) sta ikzelf. Als 1 van beide wankelt val ik zelf ook.

Scroll naar boven