Moederdag, genoten of mee laten voeren door moetjes?

Mijn voornemen was om op moederdag echt eens te gaan genieten en geen moetjes te hebben. Me eens nergens druk om maken en alles te laten lopen zoals het loopt.
Als er even iets niet loopt zoals ik het graag had gezien, loslaten en er gewoon om lachen.
Hoe is dat gegaan?

Mijn man had me van te voren gevraagd wat ik graag wilde doen. Ik heb gezegd slapen 😊
Met een pasgebore is dat namelijk erg schaars natuurlijk.
En zo heb is het ook gegaan.
Ik heb tot 10:15 in bed gelegen en toen ik hoorde dat mijn man en zoontjes naar de supermarkt vertrokken ben ik heerlijk lang in bad gaan liggen. Met de bad parels met lavendelgeur van een cadeau van een klant trouwens. Ik hou van lavendel. Heerlijk!

Om 11:30 werd ik gehaald door mijn man en mijn oudste zoon voor een zeer uitgebreide brunch. Natuurlijk niet bepaald koolhydraatarm met flesjes met ijs, veel fruit, croissants en witte harde broodjes maar loslaten en genieten! Dit lukte. Het was heerlijk om in het zonnetje gezet te worden.

Na de brunch probeerde ik dit gevoel vast te houden. Toen kwamen er even wat moetjes tussendoor. We zouden naar beide moeders gaan en er moest nog vanalles gedaan worden. Hier liet ik me dus even meesleuren. Ik pakte de tassen in. Het was heerlijk weer en ik wilde eigenlijk even lekker wandelen. Dus tijdens het inpakken van de tas en even stressen kreeg ik een idee.
Ik zou naar mijn schoonmoeder toe wandelen. Dat is ongeveer 2,5 km. Zo hoefde ik niet te gaan stressen over wat ik thuis zag. Ik kan me altijd druk maken om de kleinste dingen.
Ik besprak met mijn man dat ik wilde wandelen en al gauw vertrok ik, trots op mezelf dat ik het de boel de boel liet en voor mezelf koos.
Natuurlijk waren er wat moetjes door de moeder bezoeken maar dit was een bewuste keuze en verliep ook heel ontspannen en leuk.
Mijn oudste zoon bleef namelijk bij mij ouders logeren waardoor ik maandagochtend ook nog een luxe ochtend had met alleen mijn jongste zoon. Wat een verwennerij!
Kortom 1x mee laten slepen maar het gauw weer terug gepakt en positief omgebogen.

Hoe ging het bij jou?

 

 

Scroll naar boven