Paprikasoep met prei en coquilles
- 8 coquilles
- 1 (powerslim) kruidenbouillon
- 5 paprika's (3 rode, 1 gele 1 groene) in stukjes
- 4 tomaten in stukjes
- 1 prei in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el lijfolie
- 1 el roomboter
- verse dille
- peper en zout
- extra staafmixer
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en bak de stukjes paprika circa 2-3 minuten.
-
Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak deze kort mee.
-
Houd 2 eetlepels van het mengsel apart om te garneren.
-
Voeg driekwart van de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer tot de gewenste dikte.
-
Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe. Breng de soep extra op smaak met peper en zout en fijngehakte dille.
-
Serveren:
-
Verhit de roomboter in een pan en bak de coquilles circa 2 minuten per kant.
-
Breng op smaak met peper en zout en zet even apart.
-
Warm ondertussen de soep op.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de prei kort aan.
-
Garneer de soep met prei, tomaat ende paprika.
-
Maak af met de coquilles en eventueel nog een takje verse dille.