Rundvlees huzaren salade

Rundvlees huzaren salade

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 200 gram soepvlees (of meer om daarna soep van te maken voor de volgende dag)
  • 10 kleine zure cocktailaugurken
  • ¼ glaasje kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el kwark
  • krop sla
  • 8 cherrytomasatjes
  • ¼ komkommer
  1. De bloemkool in roosjes gaar koken en helemaal af laten koelen.

  2. Leg ondertussen het stuk soepvlees in kokend water en breng opnieuw aan de kook.

  3. Als er schuim komt bovendrijven, dan schep je dit met een lepel weg.

  4. Voeg kruiden als peper, zout, tijm en laurier toe.

  5. Als de bouillon opnieuw kookt, zet je het vuur lager en laat 3 uur pruttelen tot je het been uiterst makkelijk uit het soepvlees kan trekken en het vlees zelf uitermate zacht gekookt is.

  6. Laat het vlees uitlekken

  7. Hak 4 kleine augurken, de ui (en de kappertjes) samen met het soepvlees fijn in een blender.

  8. Bloemkool fijn prakken en samen met het soepvlees en de groenten in een theedoek doen en alle vocht eruit knijpen.

  9. Meng alles goed door elkaar samen met de kwark en mayonaise.

  10. Leg de huzarensalade bovenop wat blaadjes sla en garneer met de rest van de augurken, cherrytomaten en komkommer.

  11. Serveer het met een lekkere salade bij een BBQ, of bij 1 sneetje geroosterd (PowerSlim) brood.

  12. Recept aangepast van https://makkelijkafvallen.nl/koolhydraatarme-recepten/koolhydraatarme-huzarensalade/

Salade

Laat een reactie achter

Scroll naar boven