Rundvlees huzaren salade

Rundvlees huzaren salade

Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 200 gram soepvlees (of meer om daarna soep van te maken voor de volgende dag)
  • 10 kleine zure cocktailaugurken
  • ¼ glaasje kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el kwark
  • krop sla
  • 8 cherrytomasatjes
  • ¼ komkommer

Instructies

  • De bloemkool in roosjes gaar koken en helemaal af laten koelen.
  • Leg ondertussen het stuk soepvlees in kokend water en breng opnieuw aan de kook.
  • Als er schuim komt bovendrijven, dan schep je dit met een lepel weg.
  • Voeg kruiden als peper, zout, tijm en laurier toe.
  • Als de bouillon opnieuw kookt, zet je het vuur lager en laat 3 uur pruttelen tot je het been uiterst makkelijk uit het soepvlees kan trekken en het vlees zelf uitermate zacht gekookt is.
  • Laat het vlees uitlekken
  • Hak 4 kleine augurken, de ui (en de kappertjes) samen met het soepvlees fijn in een blender.
  • Bloemkool fijn prakken en samen met het soepvlees en de groenten in een theedoek doen en alle vocht eruit knijpen.
  • Meng alles goed door elkaar samen met de kwark en mayonaise.
  • Leg de huzarensalade bovenop wat blaadjes sla en garneer met de rest van de augurken, cherrytomaten en komkommer.
  • Serveer het met een lekkere salade bij een BBQ, of bij 1 sneetje geroosterd (PowerSlim) brood.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven