Rundvlees huzaren salade
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 200 gram soepvlees (of meer om daarna soep van te maken voor de volgende dag)
- 10 kleine zure cocktailaugurken
- ¼ glaasje kappertjes
- 1 el mayonaise
- 2 el kwark
- krop sla
- 8 cherrytomasatjes
- ¼ komkommer
-
De bloemkool in roosjes gaar koken en helemaal af laten koelen.
-
Leg ondertussen het stuk soepvlees in kokend water en breng opnieuw aan de kook.
-
Als er schuim komt bovendrijven, dan schep je dit met een lepel weg.
-
Voeg kruiden als peper, zout, tijm en laurier toe.
-
Als de bouillon opnieuw kookt, zet je het vuur lager en laat 3 uur pruttelen tot je het been uiterst makkelijk uit het soepvlees kan trekken en het vlees zelf uitermate zacht gekookt is.
-
Laat het vlees uitlekken
-
Hak 4 kleine augurken, de ui (en de kappertjes) samen met het soepvlees fijn in een blender.
-
Bloemkool fijn prakken en samen met het soepvlees en de groenten in een theedoek doen en alle vocht eruit knijpen.
-
Meng alles goed door elkaar samen met de kwark en mayonaise.
-
Leg de huzarensalade bovenop wat blaadjes sla en garneer met de rest van de augurken, cherrytomaten en komkommer.
-
Serveer het met een lekkere salade bij een BBQ, of bij 1 sneetje geroosterd (PowerSlim) brood.
-
Recept aangepast van https://makkelijkafvallen.nl/koolhydraatarme-recepten/koolhydraatarme-huzarensalade/