fbpx

Blog

10 mei 2020

Trek in zoet (maar ik heb toch net gegeten)?

Direct na de lunch, rond 16u, als je thuiskomt van je werk, direct na het diner of wanneer je s’avonds op de bank ploft. Dat zijn vaak de momenten waarop we iets lekkers zoeken.
Het is een soort hunkering naar zoetigheid. Of is het een hunkering naar iets anders? Bijvoorbeeld rust, liefde, juist een leegte die je wilt opvullen of gezelschap. Misschien weet je het (nog) niet van jezelf.
Zin in zoet is vaak een teken van jezelf te weinig me-time geven. Me-time is natuurlijk nu een hot item en woord maar het drukt wel het beste uit wat het inhoudt. Namelijk ECHT tijd voor jezelf. Het geen waar JIJ naar verlangt op dat moment. Meestal is dat luisteren naar je eigen gevoel/hart.
Zorg jij vooral voor anderen en raas je aan 1 stuk door dan ligt deze hunkering op de loer.
Misschien heb je al iets aan de tips in dit artikel
Zou je graag achter de oorzaak komen van de hunkering naar zoet dan wil ik deze graag met je onderzoeken. Gelukkig mag ik deze week weer open en kan ik dit live met je doen.
Via de telefoon is elkaar aanvoelen en in de ogen kijken natuurlijk wat lastiger.

Geen me-time nemen is voor mijzelf ook een grote valkuil. Ik ben me er tegenwoordig wel al van bewust maar om het dan daadwerkelijk weer om te buigen tot me-time is de volgende stap.
Zeker met twee kleine kinderen en deze corona-tijd vind ik het extra moeilijk.
Woensdag was ik even naar de groentewinkel en zou ook nog even naar de supermarkt gaan. Ik had echter helemaal geen zin in die drukte. Ik had alleen maar zin in rust en lekker buiten zijn. Ik besloot om dan maar een dagje zonder kwark te doen, mijn gevoel te volgen en heel even in het park te gaan zitten. Het was heerlijk en ik kon nadenken over de pietluttige vraag waarom bankjes in een park vaak verkeerdom staan. Dus uitkijkend naar het minst mooie gedeelte van het park.???
Terugkomend had ik weer veel meer energie en een beter humeur en kon ik ook weer echt genieten van mijn kinderen. Dan voel ik weer hoe rijk ik ben met 2 van deze lieve gezonde kinderen.
Het moment waarop ik zelf meestal het moeilijkste moment heb door honger (net voor het avondeten) was meteen om en ik hoefde alleen maar het eten wat ik al had voorbereid in de airfrayer te doen en dan kon er al gegeten worden. Zo simpel kan het soms zijn.
Luister naar je hart, want dat klopt!

Tips