Ineens besefte ik dat ik ECHT geen eetbuien meer heb

Afgelopen zaterdag zat ikzelf even in een flinke dip. Ik voelde me moe, down, alles kwam heftig binnen en ik kon alleen maar negatief denken en in doemscenario’s denken. Gewoon mijn dag niet.
Dat kan wel eens en heeft iedereen wel eens. Geen probleem.
Maar zondag (toen ik me weer veel beter voelde) besefte ik dat ik helemaal niks gezondigd had. Ik had er niet eens over gedacht om de emoties ‘weg’ te eten.
Ongeveer 6 jaar geleden was dit nog ondenkbaar en weet ik zeker dat ik op deze dag alles wat er in huis te vinden was had opgegeten. Beginnend met lekkere dingen en eindigend met dingen die je normaal nooit zou eten maar nu goed genoeg waren om de emoties te verzachten, vullen of de mond te snoeren.
Zaterdag heb ik naar mijn lichaam geluisterd en ben onder andere gaan wandelen, mediteren en heb een powernepje gedaan. Ik heb dus van alles gedaan maar niks gegeten.
Ik heb natuurlijk mijn voeding al langere tijd aangepast en is al een automatisme geworden. Maar dat zorgt er niet altijd voor dat eetbuien verdwijnen of je niet terugvalt in oude gewoontes.
Ik heb veel over mezelf geleerd, veel coaching gehad en mezelf gecoacht met de bagage (van cursussen en opleidingen) die ik had.
Natuurlijk ging het al langer steeds beter maar durfde ik nog niet te geloven dat het echt weg was. Maar zaterdag besefte ik dat ik echt al meer dan een jaar geen eetbui heb gehad.
Het was een hele weg maar ik ben blij dat eten niet meer mijn emotie-demper is. Hiermee zeg ik overigens niet dat ik nooit meer 2 koekjes achter elkaar eet of meer dan 1 kommetje chips. Dat komt nog wel eens (ongeveer 1x p/m) voor. Maar dit is dan niet uit emotie maar omdat ik me dat eerste koekje of chipje gun en dan zorgt E nummer 621 er wel voor dat er meer volgt. 😊
Gelukkig ben ik hier ook bewust van en zorg ik ervoor dat E621 niet meer het laatste woord heeft. Maar IK heb het laatste woord. Ik ben de kapitein!
Wil jij ook graag de kapitein van je eigen schip worden, en ben je bereid hier voor te gaan? Download dan het (h)erken mijn emotiedagboek waarmee jij de eerste stap gaat zetten.

Scroll naar boven