Nieuwsbreak

Op dit moment is er veel aan de hand in de wereld. 
Wie houdt het niet bezig.
Ikzelf ga er het beste mee om door het nieuws gewoon niet te volgen. 
En dat is niet omdat ik niet begaan ben met de mensen in Oekraine. Integendeel. Ik ben TE begaan. En dat weet ik van mezelf. Ik ga me dit enorm aantrekken terwijl ik de situatie helaas echt niet kan veranderen. Het zou er alleen maar voor zorgen dat ik aan niks anders meer kon denken en het mijn hele leven beheerste. 
En ja het komt dichtbij en kan dadelijk misschien consequenties voor mijn persoonlijke situatie hebben. Maar wat heb ik eraan als ik me daar nu al heel druk om maak en me volledig voorbereid op wat eventueel zou kunnen gebeuren. Dan nog. Heeft het op dat moment heel veel impact en hebben die paar kleine voorbereidingen weinig invloed. 
Dus daarom kies ik ervoor om het nieuws niet op te zoeken en nog meer te genieten van het moment> De kernpunten krijg ik toch vanzelf mee via radio of mensen om me heen. Natuurlijk ga ik wel speelgoed en kleren verzamelen. Want zonder het nieuws te volgen weet ik dat dat kan en hetgeen is wat ik wel kan doen om te helpen. Dat nieuws komt vanzelf bij mij terecht.  


Waar ik me nu op richt is: dankbaar zijn voor de dingen die ik heb. 
Ik hou een dankbaarheidsdagboek bij waarin ik iedere dag voor het slapen opschrijf waar ik dankbaar voor ben. 
Eergisteren was ik bijvoorbeeld dankbaar voor:

– Het stralende zonnetje
– Het leuke klantencontact
– De verkennende gesprekken die ik deed voor mijn marktonderzoek
– Het uit mijn comfortzone gaan voor het doen van een marktonderzoek
– Het inzicht wat ik mensen mocht geven in hun eetpatroon of voeding
– Voor het leuke contact en netwerken met Sandra Franssen 
– Voor de 28 km die ik heb gefietst 
– Voor mijn zoontjes
– Mijn man die al bezig was met koken
– Het fijne contact met mijn vriendin
– De praktijk van EHBO kan weer live. Wat fijn die interactie.

Zo zou het eruit kunnen zien. In het boek, de moed van imperfecie van Brene Brown legt zij in haar onderzoek uit dat mensen die zich gelukkig voelen actief dankbaarheid uitoefenen. Met de nadruk op beoefenen. Want dit is dus iets wat je zelf kunt beoefenen. 
Dit boek kan ik zeker aanbevelen. 

Waarom deel ik dit?  
Steeds verleid worden door bepaald soort eten kan te maken hebben met je niet vervuld voelen en dat heeft weer te maken met te weinig intimiteit. Maar ook stress of je mond gedurende dag niet genoeg aanzetten tot kauwen kunnen leiden tot mondhonger en uiteindelijk snaaien. 
In mijn e-learning die je als bonus erbij krijgt bij een individuele begeleiding van emotie-eten en verleidingseten staat nog meer benoemd over de verschillende soorten honger en het niet vervuld worden wanneer je samen bent met sociale contacten. 

Scroll naar boven