Variëren in groente bij de lunch.

Het is heel belangrijk om groente te eten tijdens de lunch. Dit is om de volgende redenen:

  • Geeft een verzadigd gevoel waardoor je waarschijnlijk een (koolhydraatrijke) boterham minder kunt eten en niet een uur na de lunch alweer honger hebt.
  • Zorgt voor vetafbraak.
  • Groente levert belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. In groente zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.
  • Wanneer we al 100 tot 200 gram groente eten bij de lunch, is de kans groter dat we aan het nodige totaal van 400 gr groente per dag komen.

Ik krijg heel vaak de vraag. ‘Wat kan ik als groente eten bij de lunch?’ Mensen komen vaak niet verder dan komkommer, sla en tomaat. Het is niet verstandig om dit iedere dag te eten.
Je eet dan niet alleen eenzijdig (alle groente hebben namelijk weer een andere samenstelling aan voedingsstoffen) maar de kans is groot dat je over een tijdje geen komkommer of tomaat meer kan zien. Dat zou heel jammer zijn.

Wat variatietips:

Hopelijk heb ik je op wat ideeën kunnen brengen.

Succes!

 

Scroll naar boven