Het waren maar 3 koekjes Maaike

Ik moest wel even grinniken toen een podcast luisteraar zei: Oh Maaike het waren maar 3 koekjes als reactie op mijn aflevering  ‘’oops, zelf de mist in’’.
Ik moest grinniken omdat ik haar reactie zo goed snapte omdat ik die reactie ook zo dikwijls zei tegen vriendinnen. Ik was dan ook oprecht verontwaardigd en soms zelfs boos of jaloers.
Het is immers niet eerlijk als je van elk chocolaatje bijkomt……….
Ik moest echter ook grinniken omdat ik meteen dacht: Ze heeft gelijk!
Voor mij is die 3 koekjes nu echt veel terwijl ik 5 jaar terug ook een hele rol, nog een hele reep chocola en een zak chips erachteraan opat.
Dit is voor mij gelukkig niet meer aan de orde en het gekke is dat ik me het gevoel dat ik zo’n eetbui kreeg me nog heel goed kan herinneren maar niet precies wat ik dan allemaal achter elkaar opat. Daar moet ik echt weer even over nadenken. Waarschijnlijk komt dat doordat ik al zeker 2 jaar geen ‘’echte’’ eetbui meer heb gehad en het altijd in zo’n snel tempo ging en ik me zo schuldig voelde dat ik dat moment ook niet meer goed kan herinneren. Want van genieten was natuurlijk totaal geen sprake.

Het gaf me een fijn gevoel om te beseffen dat ik inderdaad ‘’maar’’ 3 koekjes had gegeten.
Hoe ik zelf van de eetbuien ben afgekomen?
Dat is een proces geweest van veel verschillende dingen. En voeding speelde hierin zeker niet de hoofdrol. Bij mij was mijzelf persoonlijk ontwikkelen, balans brengen in mijn leven en in mijn hormonen en weer leren en mogen voelen van emoties de belangrijkste facetten.

In het gratis webinar op 20 dec. Leg ik uit welke facetten er allemaal een rol kunnen spelen bij slecht afvallen, terugvallen in oude gewoontes, troost-eten en eten uit verleiding.

Scroll naar boven