Ga je stoppen met je bedrijf?

Een vraag die ik vaak kreeg nadat ik het verhaal van solliciteren in de zorg had gedeeld.
Het antwoord op die vraag is een absolute nee. Ik ga zeker niet stoppen met mijn bedrijf!
Sterker nog. Ik heb steeds meer het gevoel dat mijn bedrijf de vorm gaat aannemen die ik wil.
De meeste weten dat ik een andere richting op ben geslagen.
Namelijk mensen helpen die last hebben van emotie-eten.
Hier ga ik zeker mee door. Ik bruis zelfs van de ideeën.
Wil je op de hoogte komen van mijn ideeën meld je dan aan voor mijn webinar.

Maar eerlijk is eerlijk. Alle nieuwe dingen brengen ook wel wat spanningen en kriebeltjes in de buik mee.   En dat gebeurt bij mij de laatste tijd ook vaak. Gewoon even een moment van onzekerheid wat me overvalt. Vorige week met de NLP cursus heb ik hier voor mezelf ook weer wat handvaten voor gekregen. Met deze oefeningen ga ik de komende tijd hard aan de slag. In eerste instantie voor mezelf maar zeker als voorbereiding om deze oefeningen zelf in te kunnen zetten in mijn praktijk.

Waarom dan toch solliciteren in de zorg?
De afgelopen tijd zijn de kosten zo ontzettend omhoog gegaan en doordat ik de switch had gemaakt is ook de omzet omlaag gegaan. Dat te samen maakte dat ik me heel onrustig ging voelen.
Ik besteed niet zoveel waarde aan geld maar als je dan ineens structureel 700 euro per maand tekort komt dan gaat het wel een rol spelen.
Ik wist dat het eraan zat te komen maar totdat het moment er is, is het het simpelste om je kop in het zand te steken.

Mezelf tijd gunnen
Tevens gunde ik mezelf niet de tijd om die nieuwe richting te laten groeien. Ik wilde gewoon verder gaan met mijn bedrijf op het niveau waar ik stond. Maar dit is een nieuwe doelgroep dus ik mag het ook zien als een soort nieuwe start. En een bedrijf opstarten kost tijd.
Die tijd ga ik mezelf nu geven door een klein bijbaantje in de zorg erbij te nemen.
En nu ik meegelopen heb besef ik ook dat het niet alleen om het geld is.

Sjeile zeiver mit collega’s en cliënten
Ik vind het ook fijn om weer contact te hebben met collega’s en echt iets te kunnen betekenen voor oudere mensen. En lekker te ‘’zeiveren’’ met oudere mensen. Zij hebben zoveel levenservaring en vaak ook humor. Echt leuk!

Ik heb de druk op de ketel nodig
Daarbij merk ik ook dat mijn productiviteit omlaag gaat als ik het wat rustiger heb met klanten. Er staat geen druk op de ketel dus ik ga lamballen.

Mijn eigen hersenspinsels
Dit in een blog schrijven was ook weer een hele stap. De afgelopen 2 weken maakte ik mezelf gek met de gedachten: ‘’Als ik een baan ga nemen dan gaat iedereen denken dat mijn bedrijf niet loopt en niks waard is’’…………….
Nu nadat ik de definitieve beslissing heb genomen om erbij te gaan werken voelt het voor mezelf gewoon goed en durf ik er ook voor uit te komen.
Ik heb de afgelopen weken veel met vriendinnen gesproken. Dit helpt mij heel goed om alles weer op een rijtje zetten. Tevens kreeg ik juist veel complimenten van hen. Dat ze het zo sterk vonden dat ik meebeweeg met het moment.
En zo zie ik het nu ook.

De kabbelende rivier als metafoor
Als metafoor zie ik nu een kabbelende rivier voor me. Hierin zwem ikzelf. Ik kabbel gewoon mee met de stroming en dat is prima.
Mogelijk komt er ook weer een zijtak die ik weer ga en wil nemen. Dat zien we dan wel weer. Voor nu is dit de juiste keuze en heb ik ook zin in het werken in de zorg.

Genoeg tijd overhouden voor mijzelf
Wel is het voor mij heel belangrijk om een goede planning en indeling te maken met eigen tijd, gezinstijd, klantentijd, administratie en werken in de zorg.
Maar ik ben altijd bezig met plannen, heb mijn planner weer tevoorschijn gehaald en heb er dus vertrouwen in dat dit me gaat lukken!

Scroll naar boven