Soms mag je gewoon even zeggen dat het k*t is!

Hoe was je vakantie? Ja goede vraag. Ik heb dan meteen de neiging om ‘’ja goed’’ te zeggen.
Dat is ook het makkelijkste antwoord want dan komt er meestal geen vervolgvraag.
‘’Maar wat als dat niet helemaal het geval was. Dan mag ik daar toch ook voor uitkomen?’’
Het stemmetje in mij. Vroeger kon ik zo goed de schijn ophouden. Ja alles gaat goed hoor met een big smile erbij. Tegenwoordig ben ik daar wat minder goed in. En dat komt ook omdat ik het niet meer wil. Me anders voordoen als ik ben of me voel.
Want als ik mij k*t voel mag ik dit ook best zeggen. Ik wil mijn gevoel niet meer wegdrukken want ik weet namelijk dat dit niet zo goed uitpakt. Dat gaat onder mijn huid zitten, zorgt voor een heel onrustig en ongemakkelijk gevoel en lokt een eetbui uit. Doe ik dus niet meer.

Dus hoe mijn vakantie was? Er zaten hele fijne en mooie momenten bij maar ik kan helaas niet zeggen dat ik volledig in vakantiestemming ben gekomen en ik veel heb kunnen genieten.
We zijn namelijk in die 10 dagen alle 4 om de beurt ziek geweest en op de terugreis werd Bram mijn oudste zoon voor de tweede keer ziek. En dat is hij helaas nog steeds.
Hierdoor hebben we sommige dingen niet gedaan en waren we veel aan het zorgen. Dan John en dan ik.
Tevens hebben we veel nagedacht over de toekomst. Hoe moet we rondkomen met 750 euro meer aan energiekosten en zonnepanelen die momenteel stil liggen vanwege blikseminslag.
Ik besloot om te kijken of ik wat uren in de zorg erbij kon werken. Werk zat dacht ik. Maar als je op flexbasis wilt werken en er langere tijd uit bent geweest wordt het wat moeilijker.
We hadden ideeën om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Helaas lopen we hier ook tegen heel veel tegenwind en regels aan. Je wilt iets goeds doen voor de medemens en je wordt gewoon tegen gewerkt door het hele systeem in Nederland.
Ik kan het gewoon even niet anders zeggen. Ik verbaas me steeds meer over wat er allemaal gebeurt in Nederland. Ik volg het nieuws zo weinig mogelijk maar je kunt er niet om heen omdat je er zelf ook midden in zit. Hoge energiekosten, hoge levensmiddelen kosten, de voorbereidingen voor een vaste corona wet…………oorlogen en het stikstof gedoe.
Ik wordt hier niet vrolijk van. Op vakantie leerde we trouwens dat tarwe hier niet goed groeit omdat er te weinig stikstof in de lucht zit wat tarwe nodig heeft om te groeien………. Ok. Ik begrijp er soms helemaal niks meer van.

Maar goed. Genoeg gezeurd. Er zijn ook positieve dingen uit voort gekomen.
1. Op vakantie heb ik poke bowls ontdekt. Ik vond ze eerst helemaal niet lekker maar het ligt dus echt aan de bereiding want op vakantie waren ze heerlijk en dus ik ga die zeker zelf ook proberen lekker op smaak te maken.

2. De kleinste momenten op vakantie waren het meest waardevol. Gewoon samen met mijn zoontje op een bankje op de dijk naar de wind, boten en het water kijken.

3. Ik ben 2 weken echt offline gegaan. En dat beviel me prima. Ik voelde ook niet de druk om het wel te doen. Ik heb zelfs de mail niet gecheckt.
Mijn telefoon heeft 1 dag zelfs op de camping (per ongeluk) achter slot en grendel gezeten en ik raakte niet in paniek 😊

4. Voor de geniet momenten met elkaar is geen prijs en heb je geen geld nodig.  

5. Je wordt er extra aan herinnert wat belangrijk is. Namelijk gezond zijn en samen zijn als gezin. En de tegenslagen ook samen kunnen bespreken en uiteindelijk trotseren.

6. Het was fijn om mijn tante te kunnen bezoeken.

7. Het is fijn om te ervaren dat er altijd mensen zijn die je steunen en je gezeur willen aanhoren.

8. Het is redelijk gelukt om zonder stress te vertrekken.

9. Ik heb genoten van gezond en ongezond eten. 1 dag (met ziek zijn) er alles uitgegooid. Resultaat: 0,7 kg aangekomen. Doe ik het voor. 🙂

10. Ik heb zin om een nieuw vriendinnenprogramma te ontwikkelen.

Dit was in een notendop mijn vakantie. Voor mij is alleen dit schrijven van het blog ook een uitlaatklep geweest. Dus mijn advies. Zit je ergens mee. Schrijf het op, bel iemand op en vraag of je even alles mag spuien. Degene aan de andere kant hoeft alleen maar af en toe instemmend te brommen zodat je weet dat diegene er nog steeds is.
Dit lucht echt op. Natuurlijk mag je ook even tegen een boksbal of zo aan meppen. Kies jouw eigen manier.

Scroll naar boven