Voedingscoach versus taarten maken

Vandaag even en heel ander onderwerp.  Ik heb afgelopen weekend een taart gemaakt. Zoontje en dochtertje van een vriendin waren jarig. Ze vroeg om een taart te maken. Dat had ik al een keer eerder gedaan voor haar dochtertje. Ik vind dat superleuk om te doen. Ik ga daar helemaal op aan. Er komen dan allemaal creatieve ideeën en ik ben lekker bezig. Ik vind dat echt heerlijk. Ik heb er echt van genoten om die taart weer te maken. Ik heb het wel eens een keer gedeeld op social media dat ik van plan ben om meer taarten te maken. Ook op opdracht. Daar heb ik nog niet echt veel over gedeeld maar ik ben wel van plan dit te gaan doen. Want ik haal daar gewoon echt wel voldoening uit.

Gekke combi: Voedingscoach en taarten maken
Ik krijg vaak de vraag: ‘’goh, dat is wel echt heel iets anders als voedingscoach”. Rare combinatie. Zo’n reacties krijg ik vaker. Daar wil ik heel even op in gaan. Ik vond het in het begin ook een rare combi. Allemaal stemmetjes (als dat kan toch niet of dat kun je toch niet maken) in mij die dat vonden. Maar toen ik er verder over nadacht vond ik het eigenlijk juist heel goed bij elkaar passen. Omdat ik de taarten natuurlijk heel mooi maak. Allemaal in een eigen thema. In het thema van diegene die de opdracht aan mij geeft. Dit keer was het Knabbel en Babbel De vorige keer was dat Nijntje. Met de cakesmash taart was het een geel thema. Ik denk na over hoe ik dat moet doen? Hoe ga ik dat vormgeven? En wat voor plaatjes ga ik gebruiken? En dat maakt de taart heel speciaal. Doordat de taart speciaal is gemaakt kun je er wellicht ook nog meer van genieten als je het aan het eten bent? Je vind het er mooi uitzien en daardoor eet je met nog meer smaak.

Voorkomen van snoepbuien
En dat vind ik ook met andere gerechten, Bijvoorbeeld met een warme maaltijd of een lunch die je maakt.
De sfeer er omheen. Dus ook de tafel mooi dekken, kaarsje erbij. Ook al zit je bijvoorbeeld alleen aan die tafel.
En dat maakt die maaltijd vaak veel lekkerder dus dan smaakt ie ook veel beter. En daardoor kun je nog meer genieten.
Doordat je ontspannen, bewust proeft en geniet ven het eten heb je ook veel minder kans dat je dan later op de dag een eetbui gaat krijgen omdat je gewoon echt met smaak en bewust hebt gegeten. En dat is natuurlijk iets waar ik als specialist emotie-eten de baas voor sta.

De boog kan niet altijd gespannen zijn
Tevens laat ik ook zien dat het zeker niet verboden is om gewoon suiker te eten. De boog kan niet altijd gespannen zijn of de bal kan niet altijd onder water zijn. Gebruik daar vaak metaforen voor. Want als jij jezelf nooit eens suiker (of iets wat je echt lekker vind) gunt dan heb je grote kans dat je een andere keer wel helemaal uit de band springt. En ja, wat ga je dan doen? Koekjes eten die je misschien helemaal niet lekker vindt? Da’s ook jammer! Dan kun je beter zo’n taartje eten wat je mooi en lekker vind 😉.
Dus dat is de reden waarom ik het juist wel een hele goede combi vind.

Mijn eigen uitdaging

Wat ik wel als mijn eigen uitdaging heb is dat ik graag een alternatief zoek voor fondant. Dit is (buiten de hoeveelheid suiker) enorm kunstmatig met heel veel kleurstoffen.
Ik vind pure ingrediënten belangrijk. En dat is dit natuurlijk totaal niet.
Dus mijn uitdaging om op de een of andere manier zelf iets te gaan maken en zelf te verkleuren en dat het dan ook nog smaakt. Dat is iets wat ik graag wil in de toekomst. En dit komt mede omdat ik ook op verjaardagen vaak zie dat met name volwassenen al die fondant er gewoon allemaal vanaf halen omdat ze het gewoon veel te zoet vinden. Dat vind ik zelf ook. Ik vind het eigenlijk helemaal niet lekker. En ook kinderen vinden het vaak niet lekker. Dus daarom ga ik op zoek naar iets lekkers wat ook een mooie kleur heeft. Heb je ideeën. Ik hoor ze graag 😉

Ik volg mijn passie
Tevens volg ik met het maken van de taarten volledig mijn gevoel. Ik volg mijn eigen passie. Creativiteit vind ik heel belangrijk en is goed om te blijven stimuleren in mezelf. En zeker als je hooggevoelig bent. Hooggevoelige hebben eigenlijk meer creativiteit nodig als een ander. En die kunnen dat ook heel goed, ook al denken ze soms van zichzelf dat dat niet zo is. Het kan er echter pas uitkomen als je het zelf toelaat. Laat je het zelf niet toe, creëer je voor jezelf een rem en komt er niks uit. Wanneer je durft toe te laten gaat het vanzelf stromen. En als het gaat stromen dan voel je echt een soort flow die je meeneemt in een oase van blijheid.

Mijn eigen creativiteit stimuleren

Wanneer ik naar buiten treed met mijn taarten en ik krijg opdrachten dan wordt ik zelf gedwongen om het ook echt te gaan doen? Dus dat is voor mij ook nog een extra stok achter de deur om die creativiteit er echt te laten zijn. En ik vind t gewoon echt superleuk om die flow te voelen.

Ook goed voor mezelf met betrekking tot het eten.
Zondag was het heel erg leuk om te ervaren dat ik toen het lunchtijd was ook nog totaal geen honger had. Ik werd gevoed door de flow. Ik wilde doorgaan met die taart. Ik merk dat dit de goeie stap is. Ook voor mezelf met betrekking tot eten. Ik heb dan helemaal geen trek ondanks dat ik hier onder mijn neus met allemaal suiker zit te werken heb ik daar geen zin.

Taartopdrachten
Ik doe het echt als hobby. Dus ik heb er ook geen professionele opleiding voor gevolgd, maar ik vind het gewoon hartstikke leuk om te doen. Mocht je een taartidee hebben en vraag je je af of ik het kan en wil maken. Mail me gewoon.

Waarmee ben jij graag creatief bezig?
Ik zou zeggen haal ook de creativiteit in huis. Het maakt niet uit wat het is.  Het kan met taart. Het kan met hout. Het kan met papier, wol, Stift, wasco, krijtjes, verf. Ga maar eens op zoek naar datgene wat jou leuk lijkt?
Het is echt heel erg mooi en geef jezelf ook de ruimte voor die zoektocht. En laat het perfectionisme los, want dat werkt niet bij creativiteit. Bij creativiteit moet het gewoon echt vanuit jouw onderbewustzijn komen en dan komt het vanzelf. En zodra jij gaat denken “het moet perfect of ik kan dat niet’. Of hoe ga ik nou beginnen’? Dan ga je jezelf blokkeren, de rem erop zetten en dan gaat er niks komen. Er is geen lat. Het is altijd goed want dit is jouw creatie. Dus jouw ding en mag zijn zoals het is. Ik nodig je uit om op zoek te gaan naar een manier waarin en jij creatief bezig kunt zijn. Ik ben benieuwd wat je kiest.

Scroll naar boven